Accordeondocent

Accordeonles aan kinderen

Al vanaf 6- of 7-jarige leeftijd is het mogelijk om accordeon te leren spelen, op een klein en hanteerbaar instrument. Je kunt al snel mooie, vrolijke, droevige, dansbare of grappige liedjes spelen! In kleine en eenvoudige stapjes leer je spelenderwijs het instrument verkennen, de rechterhand, de linkerhand en het gebruik van de balg. Het is ook mogelijk om in een klein groepje les te nemen, met z’n tweeën of evt. met z’n drieën.

Accordeonles aan volwassenen

Ook op latere leeftijd is het mogelijk om accordeonles te nemen. Als beginner of als “herintreder”, wanneer men vroeger ook accordeon heeft gespeeld. Het accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Men kan er vrijwel elke stijl op spelen. De klank (gevarieerd door gebruik van registers) schept meteen een sfeer van vrolijkheid of melancholie, van feest of ingetogenheid.

Muziekscholen waar ik werk:

Belangstelling? Maak een afspraak voor een gratis proefles via info@gertiebruin.nl of bel 050 5415265

Les in  verschillende stijlen

Er wordt lesgegeven in vele verschillende stijlen, o.a.: Tango, Musette, Cajun, Tex Mex, Klezmer, Swing, Blues, Folk, Pop, klassieke muziek etc. Het accordeon is geschikt voor (bijna) alle soorten muziek!!

Melodiebas

Sinds 1998 heb ik als gediplomeerd docent ruime ervaring opgedaan met het lesgeven aan zowel kinderen vanaf + 6 jaar als aan volwassenen (soms ouder dan 70 jaar!), aan zowel beginners als gevorderden. Naast de standaardbassen biedt het bespelen van melodiebassen (in het Engels free bass system, in het Duits Manual III), ongekende muzikale mogelijkheden! Een accordeon met convertor (d.w.z. omschakelbaar met zowel standaardbassen als melodiebassen) is qua uiterlijk amper te onderscheiden van een instrument met alleen maar standaardbassen.

Muziektheorie

Als u uw kennis wilt vergroten van de theorie achter de muziek (gekoppeld aan de praktijk) en meer wilt weten over toonladders, akkoorden, intervallen, toonsoorten, ritme, melodie en harmonie dan kan ik u  hierin begeleiden.

Conservatorium

Van 2010 tot 2020 was ik als docent accordeon verbonden aan de afdeling Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.  

Van 2009 t/m 2015 was ik als hoofdvakdocent accordeon verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Zwolle.  Via het Erasmus-programma was ik gastdocent in  Weimar (Duitsland), Riga (Letland) en Biel (Zwitserland).