Accordeonles

         

                                        accordeonist Gertie Bruin

Accordeonles


Accordeonles aan kinderen

Al vanaf 6- of 7-jarige leeftijd is het mogelijk om accordeon te leren spelen, op een klein en hanteerbaar instrument. Je kunt al snel mooie, vrolijke, droevige, dansbare of grappige liedjes spelen! In kleine en eenvoudige stapjes leer je spelenderwijs het instrument verkennen, de rechterhand, de linkerhand en het gebruik van de balg.

Het is ook mogelijk om in een klein groepje les te nemen, met z'n tweeën of evt. met z'n drieën.

Een gratis proefles is altijd mogelijk!

Lesplaatsen: Stadskanaal, Haren, Gieten, gemeente de Marne, Winsum en Bedum.

Zie hieronder voor de betreffende leslocaties.


Accordeonles aan volwassenen

Ook op latere leeftijd is het mogelijk om accordeonles te nemen. Als beginner of als "herintreder", wanneer men vroeger ook accordeon heeft gespeeld. Het accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Men kan er vrijwel elke stijl op spelen. De klank (gevarieerd door gebruik van registers) schept meteen een sfeer van vrolijkheid of melancholie, van feest of ingetogenheid.

Ook voor volwassenen is een gratis proefles mogelijk! 

Lesplaatsen: Stadskanaal, Haren, Gieten, gemeente de Marne, Winsum en Bedum.

Zie hieronder voor de betreffende leslocaties.


Muziekscholen

KunstenschoolZG Stadskanaal

Centrum voor Kunst & Cultuur 't Clockhuys Haren

Muziekschool de Hondsrug Gieten

Noordakkoord (gemeente Hogeland), deze lessen vinden momenteel in Bedum plaats.

 


De lessen zijn meestal individueel, voor kinderen is een mogelijkheid tot duo-les.  

Belangstelling? Maak een afspraak voor een gratis proefles.


Les in  verschillende stijlen

Er wordt lesgegeven in vele verschillende stijlen, o.a.: Tango, Musette, Cajun, Tex Mex, Klezmer, Swing, Blues, Folk, Pop, klassieke muziek etc. Het accordeon is geschikt voor (bijna) alle soorten muziek!!


Melodiebas

Sinds 1998 heb ik als gediplomeerd docent ruime ervaring opgedaan met het lesgeven aan zowel kinderen vanaf + 6 jaar als aan volwassenen (soms ouder dan 70 jaar!), aan zowel beginners als gevorderden. Nog steeds te weinig bekend in Nederland is het bespelen van melodiebassen (in het Engels free bass system, in het Duits Manual III), een systeem dat ongekende muzikale mogelijkheden biedt! Een accordeon met convertor (d.w.z. omschakelbaar met zowel standaardbassen als melodiebassen) is qua uiterlijk amper te onderscheiden van een instrument met alleen maar standaardbassen.


Accordeon-ensemble

Al 14 jaar dirigeer ik in het Centrum voor Kunst en Cultuur te Haren de cursus Accordeon-ensemble, waarin het samenspel wordt getraind. We kunnen nog steeds nieuwe spelers gebruiken! Ook als u geen les wilt, maar toch graag wilt samenspelen kunt u hier terecht.


In ditzelfde CKC Haren vindt twee keer per jaar een leerlingen-avond plaats waarin de leerlingen laten horen wat ze hebben geoefend.


Tevens ben ik dirigent van het A-orkest van het Leeuwarder Accordeon Ensemble


Muziektheorie

Als u  uw kennis wilt vergroten van de theorie achter de muziek (gekoppeld aan de praktijk) en meer wilt weten over toonladders, akkoorden, intervallen, toonsoorten, ritme, melodie en harmonie dan kan ik u  hierin begeleiden.


Conservatorium

Vanaf 2010 ben ik als docent accordeon verbonden aan de afdeling Docent Muziek van het Prins Claus Conservatorium in Groningen.  

Van 2009 t/m 2015 was ik als hoofdvakdocent accordeon verbonden aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede en Zwolle.  Via het Erasmus-programma was ik gastdocent in  Weimar (Duitsland), Riga (Letland) en Biel (Zwitserland).Gertie Bruin © 2007 - 2015